Skip links

Ayurveda

Què és l'ayurveda?

L’ayurveda és la “ciència de la vida” és el sistema de curació tradicional de l’Índia i el sistema mèdic més antic de la humanitat reconegut per l’Organització Mundial de la Salut. L’ayurveda és una ciència amb més de 5.000 anys que tracta l’ésser humà de manera holística. No és només una ciència mèdica, és una antiga filosofia basada en un coneixement profund d’aquelles veritats eternes que afecten el cos, la ment i l’esperit humà.

Per tractar qualsevol desequilibri en la persona no es mira únicament de solucionar els símptomes de la malaltia sinó d’atendre les causes que han originat el desequilibri. Per viure una vida plena, l’ayurveda recomana un estil de vida que s’adapti a les característiques específiques de cada individu, el que anomenem el Prakruti individual.

Beneficis de l'ayurveda

L’ayurveda ofereix un ampli ventall de tractaments que van des de la meditació, el ioga, els massatges, les desintoxicacions, una dieta apropiada, els medicaments fets a base d’extractes i plantes naturals, i els diferents tractaments físics per curar diferents patologies del cos.

L’ayurveda no podria estar més indicada per la societat occidental on tantes persones pateixen problemes derivats de l’estrès i en què la medicina occidental no és capaç de donar una cura de base. Amb l’ayurveda diferents trastorns gastro-intestinals, malalties o desequilibris crònics, artritis, dolors d’esquena, dolors articulars, dolor crònic, falta d’energia, ansietat o depressió es poden tractar satisfactòriament.

TRACTAMENTS

Consulta medicina ayurveda

La consulta d’ayurveda és una consulta completa per determinar el Prakruti, constitució original, i del vikruti o desequilibri. Identifiquem els doshas de la persona i podem oferir unes recomanacions d’estil de vida, dieta i els diferents tractaments ayurvèdics que la persona pot seguir per recuperar o potenciar el seu estat de benestar original.

ayurveda-anahata
yoga-barato-martorell

Abhyangam

És el tractament bàsic en ayurveda. Són un grup de tècniques que utilitza diferents olis medicinals externs al cos. Abhyangam és el massatge clàssic ayurvèdic que treballa sobre tot el cos amb múltiples beneficis pel cos i la ment. Abhyangam s’utilitza per mantenir i prevenir la salut i per tractar diferents malalties.

Beneficis del massatge

Millora la circulació, calma, relaxa, equilibra, dóna escalfor, afavoreix la desintoxicació, hidrata la pell, millora l’estat d’ànim, regula la direcció de Vata. És antienvelliment i millora el sistema immunològic.

Molt indicat per

Problemes articulars i d’esquena, problemes del son, dolors musculars, estrenyiment, problemes digestius, problemes circulatoris, problemes del sistema nerviós, estrès…

tots els nostres

Massatges d'Ayurveda

ayurveda-martorell

Pada Abhyanga

Massatge de peus amb olis medicinals que estimula diferents punts marma (Reflexològics). Millora la circulació, el cansament, problemes del son, la rigidesa del cos, relaxa…

ayurveda-martorell

Pada Abhyanga + cames

Treballem sobre els peus, els genolls i les cames. Està indicat per cansament, baixa energia, problemes de circulació, varius…

ayurveda-martorell

Massatge Abhyanga esquena, espatlles i coll

Massatge específic per l’esquena per tractar tensions, contractures i afavorir la relaxació del cos.

ayurveda-martorell

Shiro Abhyanga

Massatge que s’aplica al cap, per relaxar la ment i els sentits i relaxar el sistema nerviós. Els olis també nodreixen el cabell.

yoga-barato-martorell

Lepas

Aplicació de diferents pastes medicades sobre el cos per tractar tensions i contractures.

ayurveda-massatge-martorell

Shirodhara

Consisteix a deixar caure un líquid, generalment oli medicat sobre el front per calmar el sistema nerviós i integrar la ment amb el cos. Està indicat per desordres d’estrès, insomni, mals de cap i desordres de Vata.

ayurveda-martorell

Basti

Tractament d’aplicació d’oli medicat en una zona concreta del cos contingut en un anell fet de farina de urit. D’aquesta manera l’oli penetra en els teixits del cos, relaxa i nodreix.

ayurveda-martorell

Pinda Swedena

Massatge amb pindas profunds i relaxants que combina l’escalfor i les herbes medicinals amb el massatge.

ayurveda-massatge

Karna Purana

Aplicació d’oli medicat a les oïdes per curar malalties neurològiques i tractar afeccions com el dolor d’oïda o la pèrdua d’audició. És un tractament molt eficaç per nodrir els nervis cranials, els problemes nasals, el coll, les afonies i les tiroides.

ayurveda-massatge

Nasya

Consisteix en l’aplicació d’oli medicat per les vies nasals. Està indicat per tot tipus de problemes dels òrgans del cap com mal de cap, inflamacions dels sinus nasals, problemes respiratoris, asma, tensió del coll i espatlles. Enforteix la ment i intel·lecte. Amb aquest tractament s’eliminen les toxines del cap i es permet una purificació dels canals i la nutrició dels teixits més profunds. Enforteix la ment i l’intel·lecte.

més informació

Demana hora

Si estàs interessat en fer una consulta d’ayurveda o en alguna teràpia en conret, no dubtis en escriure’ns i preguntar-nos tot el que necessites sense compromís. També pots venir-nos a veure o trucar el telèfon 658 258 646.

    captcha

    Tarifes d'ayurveda

    T'agradaria consultar les tarifes d'ayurveda?

    Tarifes d'ayurveda
    Return to top of page