Skip links

classes-adulta-ioga

Primavera

La primavera va començar el 21 de març, el moment del equinocci primaveral.

Durant els propers sis mesos la llum del dia, el sol i el principi yang serà el que dominarà en les nostres vides.

Els òrgans que s’associen amb la primavera son el fetge i la vesícula biliar.Realitzen funcions essencials del cos, intervé en la digestió, emmagatzema i distribueix la nutrició per tot el cos, i filtra les toxines de la corrent sanguínia.

Des de el punt de vista natural quan el fetge està molt sobrecarregat es menor la seva capacitat de desintoxicar la sang, per lo que aquestes toxines resten al nostre cos i poden produir problemes crònics que es manifestaran en les zones més dèbils de l’organisme.

 

 NUTRICIÓ I NETEJA

En aquesta època de l’any pot ser un bon moment per mirar amb més consciència la manera com ens alimentem.

Els aliments dels quals extraiem més nutrients i energia són els aliments integrals sense processar com les fruites i les verdures fresques,els cereals integrals, les llavors, els fruits secs i les llegums.

Netejar el cos vol dir lliberar-lo de excessos de toxines descansant d’alguns aliments per un període de temps, i substituint-los per els aliments més sans que hem comentat.

 

DIETA VERDA

Consisteix en menjar per un període de 1 semana/ 10 dies aliments verds, amanides, verdures al vapor, advocats, germinats, fruites i també fruits secs, sense barrejar-los en els àpats.

Aquesta dieta neteja el fetge, elimina la mucositat i netejarà la pell.

Després de la neteja és aconsellable anar introduint progresivament i de manera suau la resta d’aliments.

Altres entrades d'interès

Return to top of page